Bageri

På Pour Bon i Göteborg bakar vi på samma sätt som i Frankrike med surdegar, levain, långa liggtider och kalljäsning. Att baka på det här sättet tar sju dagar från första momentet tills brödet kommer nygräddat ur ugnen med underbar arom, rik smak, knaprig skorpa och lång hållbarhet.

Vårt bageri har samlat våra tankar om bröd i en liten skrift.
BLÄDDRA I BRÖDBROSCHYREN

I BRÖDHYLLAN

I vårt bageri finns alltid några bröd i sortimentet – andra bakar vi när andan faller på. Sortimentet bestäms av årstid, vad som efterfrågas av våra kunder och bagarnas lust och infall. Nedan finner du en beskrivning av de bröden som vanligen finns i vårt sortiment.

POUR BONS BRÖD

Fullkornsbröd

Bakas på levain och har en härlig skorpa och arom

Valnötsbröd

Bakas på vår fullkornsdeg och massor av goda valnötter

Fikonbröd

Bakas på vår fullkornsdeg, fikonen ger brödet en mycket trevlig karaktär

Bigabröd

Italienskt bröd som bakas på surdeg

Danskt rågbröd

Bakas på rågsikt, linfrö, solrosfrö och rågsurdeg

Levainbaugette

En smakrik baugette med angenäm arom