Om Jan Hedh

Jan Hedh är mannen bakom Pour Bons bageri- och konditorikoncept. Jan är vår vän och fortsatt mycket aktiv i vårt företag genom utbildning, receptframtagning, catering och gästspel.

 

JAN HEDH – BAKGRUND

Jan är Malmöpågen som blivit en av världens mest eftersökta dessertkonstnärer. Fantastisk kock, guru för hela restaurangvärlden och alla bröd- och chokladälskare samt vän till många trestjärniga kockar. Jan är också författare till ett antal prisbelönta böcker med rekordupplagor och översatt till flera språk.

När började du laga mat?

Det var tidigt, jag har varit i branschen i 45 år. Det började med utbildning i Malmö och sen fortsatte det med i kök, bagerier och konditorier i hela världen. Det är lika roligt nu som det var då. Jag slutar aldrig att få intryck och idéer.

Vad lagar du helst för mat?

Det roligaste jag vet är att få utlopp för alla erfarenheter jag skaffat mig genom åren och att skapa en unik upplevelse för gästen. Det ska vara något speciellt och minnesvärt. Några roliga minnen är franska éclaires med anklevermousse, rödtunga med vit choklad-hollandaise och hummerglass. Det är viktigt för mig att maten är genuin och att den är lagad på bra råvaror. I mina kök är halvfabrikat bannlysta.

Varför jobbar du med catering?

Min passion är att kunna erbjuda en förstklassig gastronomisk upplevelse. Catering är en spännande utmaning – det handlar ju om att levera förstklassig mat till kunden, som i sin tur är värd åt sina gäster. Det är mer andra ord mer än mat som jag som kock levererar. Det ska vara en perfekt upplevelse som varken kunderna eller deras gäster glömmer. Jag tycker att det är kul att arbeta med catering i Göteborg, det är ju en av mina favoritstäder.

Kontakta oss